c1 cafeteria | Cafeteria 2024 | Hírek, újdonságok | Vállalat
egymindenkinek
c1 bejelentkezés
A rendszer
spacer Miben kiemelkedő a c1? spacer
Szolgáltatásaink
.

A c1 cafeteria első változata 2004-ben készült el. Célunk a kezdetektől fogva a legjobb cafeteria rendszer létrehozása és az elsőség folyamatos fenntartása.  Ezért van az, hogy a c1 cafeteria számos egyedülálló tulajdonsággal rendelkezik és mindig egy lépéssel a versenytársak előtt jár. A c1 cafeteria természetesen támogatja mindazon adminisztrációs és feldolgozási feladatokat, amely egy modern cafeteria rendszertől elvárható, de azokon túl számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amellyel egyetlen más rendszer sem büszkélkedhet.

A következőkben ezek közül emelnénk ki néhányat. A folyamatos fejlesztések okán érdemes azonban a "Legújabb fejlesztések" oldal tartalmát is figyelemmel kísérnie.

Nyilatkoztatási és rendelési periódusok rugalmasan választhatók

A hagyományos cafeteria rendszerek csak az éves nyilatkoztatást képesek támogatni, amely általában havi rendeléssel párosul. Ez a gyakorlat az adminisztrációs terhek optimalizálásának okán alakult ki a vállalatoknál, és jelenleg is a legtöbb munkáltató évente csak egyszer nyilatkoztat. Számos vállalat azonban már nem elégszik meg azzal, hogy választható természetbeni juttatásokat biztosít a munkavállalók számára, szeretné úgy biztosítani a juttatásokat, hogy azokat a munkavállalók hasznosan, a mindenkori igényeik szerint tudják felhasználni. Ennek egyik lehetséges útja az, ha a vállalatok évente többször is nyilatkozhatnak, így tipikusan félévente vagy negyedévente. Sőt, a c1 cafeteria ügyfelei egyedülálló módon választhatják akár a havi nyilatkoztatást is, amely a lehető legrugalmasabb nyilatkozási lehetőséget biztosítja.

Egyedülállóan kényelmes egyképernyős nyilatkozás

A cafeteria adminisztrációs rendszer bevezetéséből a HR számára az egyik legfontosabb „nyereség” abból származik, hogy a munkavállalók önállóan, elektronikusan képesek elkészíteni és leadni a nyilatkozataikat. Ezt a nyereséget úgy lehet maximalizálni, ha a kitöltést a munkavállalók számára végletekig menően egyszerűsítjük, könnyen áttekinthetővé és könnyen kezelhetővé tesszük, valamint kizárjuk az érvénytelen adatfelvitel lehetőségét. Hiszen csak így biztosítható, hogy a kevésbé gyakorlott felhasználók is valóban önállóan boldoguljanak, és ne szoruljanak a HR segítségére.

Ezen törekvés mentén fejlesztettük ki a c1 cafeteria egyedülálló egy-képernyős nyilatkozati felületét:

  • Minden juttatást egyetlen jól áttekinthető képernyőn lehet igényelni (nem kell különböző oldalak között navigálni).
  • A nyilatkozás alapvetően egyetlen egyszerű táblázat celláinak (juttatások és hónapok) kitöltését jelenti.
  • A cellákba beírt adatok a begépelés során azonnal ellenőrzésre kerülnek és az eredmény visszajelzésre kerül a felhasználó felé.

Valósidejű nyilatkozati ív feldolgozás

A böngésző alapú rendszerek egyik hagyományos problémája, hogy a program az kezelése során, illetve az adatfelvitelnél nem reagál olyan interaktívan, mint az asztali szoftverek. Így például az adatfeldolgozás csak egy gomb megnyomására indul meg és ilyenkor a program újra is tölti az aktuális oldalt, amelytől a program használata lassú és nehézkes.
A c1 cafeteria a legújabb technológiák felhasználásával áthidalja ezeket a problémákat és valódi interaktív felhasználói élményt nyújt. Amint a felhasználó gépelni kezdi egy juttatáshoz kapcsolódó igénylését, a program azonnal feldolgozza a megadott értéket, újraszámolja a teljes nyilatkozati ívet és azonnal jelzi az esetleges kerettúllépéseket vagy adat érvénytelenséget. Nincs tehát fölösleges oldalújratöltés, képernyőeltűnés, várakozás.

A választott juttatások részletes adó és költségvonzatainak megjelenítése a nyilatkozati íven

2010-ig a vállalatok jelentős hányada az adómentes juttatásokra korlátozta a cafeteria rendszerét. 2010-től már elkerülhetetlen a különböző adóteher-mértékű juttatások szerepeltetése a cafeteria rendszerekben. Lehetséges az is, hogy a munkáltató nem szab határt a juttatás-igényléseknek, így előfordul, hogy egy juttatás igénylésének egy része például kedvezményes adózású, a másik része pedig normál adózású.
A c1 cafeteria egyedülálló módon színkódokkal szemlélteti az egyes igénylések adóteher vonzatát. Mégpedig ezt is valósidőben, azaz az adatbegépelés folyamán azonnal megjeleníti. Így a felhasználó közvetlen visszajelzést kap arról, hogy "milyen hatékonyan" igényelt egy juttatást.
Az egyes havi igényléseknél pedig egy súgóbuborékban jelennek meg az igénylés bruttó keretfelhasználásának számolási részletei.  

Hozzátartozók részére történő igénylési sorok hozzáadása nyilatkozati íven

Egyes juttatásokat a munkavállalók nem csak a saját, de közeli hozzátartozójuk számára is igényelhetnek.
Ezen igénylésekhez tartozó adatsorokat a munkavállalók a c1 cafeteriában egyetlen kattintással tudják hozzáadni vagy kitörölni a nyilatkozati ívükről. Így az ívek mindig csak a szükséges mennyiségű sort tartalmazzák, ezzel is segítve áttekinthetőséget.

Fel nem használt keretek görgetése

A vállalatok cafeteria szabályzatai különféle módon rendelkeznek a havi fel nem használt keretek tekintetében.
A c1 cafeteriában a vállalatok önállóan állíthatják be a rendszerben azt, hogy a görgetés tiltott, csak a nyilatkozati időszakon belül engedélyezett vagy mindig engedélyezett.

A cafeteria csoportváltások (profilváltás) maradéktalan kezelése

Számos cafeteria rendszer támogatja több cafeteria profil létrehozását. Az egyes profilokban eltérő keretszámítási módszer, különböző juttatások és eltérő igénylési feltételek lehetnek definiálva. Fontos foglalkozni azzal az esettel, amikor valamelyik munkavállaló (pl. előléptetés miatt) év közben más csoportba kerül és a jogosultságai megváltoznak.
A legtöbb cafeteria rendszer nem tudja maradéktalanul kezelni az év közbeni profilváltásokat és annak következményeit.
A c1 cafeteria kompromisszumok nélkül, a mindenkor aktuális szabályoknak megfelelően képes megjeleníteni a nyilatkozati ívet bármennyi profilváltás is történik az évben.

Magyar és angol nyelvű felhasználói felület

A rendszer teljes egésze kétnyelvű, így a nemzetközi vállalatok vegyes munkavállalói állománya is könnyedén boldogul a nyilatkozati ívek kitöltésével, sőt szükség szerint az anyavállalatok munkatársai is nyomon követhetik adminisztráció menetét.request demo blank request demo

request demo request demo
© 2004 - 2024 Codebase Kft.
Codebase Kft. 1037 Budapest, Bokor utca 15. | Tel.: +36 1 436 7510 | Fax.: +36 1 436 7511 | info@c1c.hu
Oldaltérkép | Adatvédelem