c1 hirlevél


Melyek a legnépszerűbb cafeteria elemek 2013-ban?


A c1 cafeteria idén is elkészítette az egyes béren kívüli juttatások népszerűségére vonatkozó elemzését. A felmérés a c1 cafeteria szoftverben nyilvántartott több, mint
30 000 munkavállaló 2013. évi cafeteria nyilatkozata alapján készült, így az eredmények valósághűen tükrözik a dolgozók juttatásokra vonatkozó aktuális preferenciáit.

A 2013-as év nem hozott markáns változásokat sem a szabályozás, sem pedig a piaci szereplők terén. A legjelentősebb – és nem éppen örömteli – változás kétség kívül az, hogy a kedvezményesen adható juttatások közterhe 35,7%-ra nőtt.

Mindezek után nem számíthattunk meglepetésre a juttatások népszerűségi ranglistája tekintetében sem. És valóban, az idei elemzés eredményéből kitűnik, hogy a korábban azonosított trendek szilárdnak bizonyultak.

Ennek megfelelően idén a SZÉP kártya 28% feletti részesedésével megőrizte vezető helyét, az Erzsébet utalvány a tavalyi döcögős indulását követően pedig szorosan felzárkózott. Az étkezési célú juttatások mértéke együttesen ismét az 50%-ot közelíti, míg nyugdíjpénztári juttatást egyre kevesebben választanak. A legnépszerűbb adómentes juttatás a lakáscélú támogatás, de a súlya még így sem éri el az 1,5%-ot. részletek>>


© 2004 - 2013 Codebase Kft.